achtergrondplaatje

U bent hier

Partners

UDL Nederland werkt graag samen met anderen die onze visie delen ten aanzien van onderwijs. 

In1school

 

In1school maakt zich sterk voor het recht op inclusief onderwijs. Voor het recht van kinderen om naar een toegankelijke school te kunnen gaan. Een school die bevlogen én toegerust is om het beste in hen naar boven te halen. Ook als zij een beperking hebben.

 

In1school vecht structurele schendingen van dit recht aan bij de rechter. Ze maken ongelijke behandeling en discriminatie van kinderen in het onderwijs zichtbaar en laten zien hoe inclusief onderwijs waargemaakt kan worden.

 

In1school doet onderzoek en informeert en inspireert leerlingen, ouders en professionals in onderwijs. Het onderzoek richt zich op rechten en schendingen daarvan, wetgeving en inspirerende praktijken. Ze zoeken en verspreiden voorbeelden van goede praktijken van inclusief onderwijs die kunnen inspireren en wisselen kennis en ervaring op dit gebied uit met anderen.

 

Ze zoeken verbinding met netwerken van ouders en jongeren, belangenorganisaties, experts en juristen en werken samen om elkaar te versterken. Samen brengt In1school inclusief onderwijs dichterbij.

 

In1school is een project van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Kijk voor meer informatie op www.in1school.nl. 

Not everyone knows exactly where he should start implementing UDL. I always say you start where you feel most comfortable.
Frances Smith, CAST