achtergrondplaatje

U bent hier

Nieuws

Oude nieuwsbrieven nalezen?

Dat kan! Je kunt in het archief al onze nieuwsbrieven vinden.

Interview met UDL Nederland over 'de gemiddelde leerling'.

Goede kennis is een online kennisplatform over toegankelijke informatie in en rondom het klaslokaal. Leerlingen, ouders, docenten en begeleiders die te maken hebben met visuele beperkingen of dyslexie kunnen hier terecht voor informatie. Iris Knuit interviewde Irma om op dit platform ook informatie over UDL te kunnen delen. Lees het artikel 'De gemiddelde leerling bestaat niet: UDL'.

 

'Flexible Assessments?

We will lose our Accreditation!' 

Samen met Bertine van Hillo-Visser (Hogeschool Rotterdam) schreven we een artikel voor het AHEAD Journal over flexibel toetsen en borging. Hoe kun je flexibel toetsen en de kwaliteit borgen? Aan de hand van ervaringen van Dr. Roy Erkens van het Science Programme van de Universiteit van Maastricht geven we hier een antwoord op. In het artikel is ook de reactie van de NVAO opgenomen. 

'Flexible Assessments? We will lose our Accreditation!' 

(PDF, AHEAD Journal no.5, May 2017)

 

AHEAD Conferentie 'UDL: It is time to talk about the why!'

Op 13 en 14 maart 2017 organiseert AHEAD i.s.m. het LINK Netwerk een congres over Universal Design for Learning. Wij geven er samen met Dr. Shira Yalon-Chamovitz een presentatie over ons UDL implementatieproject aan Ono Academic College in Tel Aviv. We trainen daar sinds september 2016 docenten in UDL. De presentatie gaat in op hoe je relevante actoren aan boord krijgt, het trainingsproces (wie, wat en hoe) en de initiatieven die we genomen hebben om het proces instellingsbreed uit te rollen. Inschrijven voor het congres kan via de website van AHEAD.

 

Nieuwe UDL e-course start 2 maart 2017!

In deze e-course maak je stap-voor-stap je onderwijs flexibeler. Dit doe je aan de hand van het UDL-raamwerk.

 

We starten op vrijdag 9 september met een inleidende workshop. Daar wijden we je in in het UDL jargon. Ook maak je kennis met de andere deelnemers. Daarna volgt 10 weken lang een online les. Je gaat daarin aan de slag gaat met je eigen onderwijs.

 

Meer informatie is te vinden op onze e-course pagina

 

Workshop 'UDL Assessment and Quality Assurance' - 28 & 29 juni 2016 - Gent

We geven op 29 juni een workshop over toetsing & borging op het internationale UDLL congres te Gent. We doen dit samen met Bertine van Hillo-Visser van de Hogeschool Rotterdam. Zij doet onderzoek naar UDL, Toetsing & Borging. Inschrijven & meer informatie over de conferentie via de website van het UDLL congres. 

 

Katie Novak komt naar Europa! Congres UDLL te Gent.

Op 28-29 juni is in Gent het congres UDL- A License to Learn. Twee dagen vol met good practice en inspirerende sprekers! De Keynote wordt verzorgd door Katie Novak, auteur van UDL Now! Inschrijven en meer informatie is te vinden op de website van het UDLL-congres. Early Bird sluit op 15 april 2016.

 

Mee-pionieren? In 15 weken naar inspirerend, uitdagend en passend onderwijs voor álle studenten... Niet enkel voor hen die het altijd al goed doen. 

We zijn bezig met het ontwikkelen van een e-course UDL. In deze interactieve e-course gaan we gezamelijk - stap voor stap - aan de slag met de UDL richtlijnen, de bouwstenen van UDL. Je maakt in 15 weken, aan de hand van uitleg, concrete voorbeelden, veel uitproberen en het uitwisselen van ervaringen, je eigen onderwijs steeds inclusiever. 

 

We willen echter starten met een pilot en daarvoor zijn we op zoek naar een klein aantal pioniers! Omdat het een pilot is bieden we deze aan voor €100 euro... Maar daar staat wat tegenover: we verwachten dat je actief meedoet en we willen eerlijke feedback. 

 

Meer informatie? Lees dan de mail die verzonden is naar onze nieuwsbrief-leden over deze pilot of neem contact met ons op via info@udlnederland.nl of +31 (0)6 45606370

Direct aanmelden? Laat het ons weten via info@udlnederland.nl.

 

(Let op: er zijn max 10 plekken beschikbaar)

 

10 juni 2015: UDL Event 'Hoe UDL ben jij?!'

Op 10 juni vond in Den Bosch het UDL Event 'Hoe UDL ben jij?!' plaats. Met bijdragen van UDL experts, docenten die al UDL 'doen' en documentairemaakster Marleen Buwalda. Een impressie van het event kun je krijgen op de site van handicap + studie. 

 

Nederlandse documentaire over UDL

In opdracht van handicap + studie heeft Marleen Buwalda een documentaire gemaakt over UDL in het Nederlandse hoger onderwijs. Op 10 juni zal deze film op het UDL Event 'Hoe UDL ben jij?!' gelanceerd worden. Maar voor iedereen die niet kan wachten, hier de link voor een preview van "UDL: Verschil is de norm" de eerste Nederlandse UDL documentaire (inclusief Engelstalige ondertiteling)

 

UDL & Toetsing

In het blad Examens is een artikel geplaatst over UDL & Toetsen: Ieder zijn eigen toets - UDL als oplossing voor studeren met een functiebeperking.

Er is veel enthousiasme voor UDL als onderwijsvisie, maar tegelijkertijd vragen ook heel veel mensen zich af: 'hoe doe je dat nou met toetsen?' In dit artikel van handicap + studie en professioneelbegeleiden.nl wordt daar een antwoord op gegeven.

 

We hebben toestemming gekregen van handicap + studie om het artikel hier te plaatsen.

 

Voor meer informatie zie: www.professioneelbegeleiden.nl en https://www.professioneelbegeleiden.nl/nl/a/ieder-zijn-eigen-toets

 

 

 

 

1e bijeenkomst ontzettend goede mix van hoe jullie udl toepassen door te doen.
handicap + studie